Loading Events
This event has passed.

*This item is in Dutch | Wilt u zakendoen in Indonesië en bent u actief in de Life Sciences & Health-sector (LSH)? Ga dan 4 tot en met 10 november mee met deze handelsmissie onder leiding van Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport.

Gezondheidszorg in Indonesië

Indonesië heeft met meer dan 260 miljoen inwoners de op 3 na grootste populatie ter wereld. Er zijn grote verschillen tussen zorgfaciliteiten in plattelands- en stedelijke gebieden en in de publieke en private sector. Gezondheidszorg staat hoog op de nationale agenda.

De Indonesische overheid heeft op 1 januari 2014 het ‘Universal Health Coverage’-programma (UHC) gelanceerd. Op 1 januari 2019 moeten alle inwoners toegang hebben tot de basisgezondheidszorg en het nationale ziekteverzekeringsstelsel.

Het doel van deze hervorming is verbetering van de kwaliteit en toegang van zorg in Indonesië. Hierdoor zal de vraag naar medische expertise en technologie sterk toenemen.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor bedrijven en kennis- en zorginstellingen die zich met name (maar niet uitsluitend) richten op:

  • E-health: producten en diensten met betrekking tot informatie- en communicatietechnologieën die bijdragen aan efficiëntie, effectiviteit, toegang (ook op afstand) en digitalisering van de gezondheidszorg;
  • medische hulpmiddelen en apparaten: apparaten en hulpmiddelen voor medische zorg, onderzoek en behandelingen;
  • medische educatie en training: kennis en diensten voor educatie,  opleidingen, trainingen, consultancy & advisering voor het optimaliseren van de zorgcapaciteit;
  • ziekenhuisontwerp, -bouw en -inrichting: producten en diensten voor ontwerp, projectmanagement, bouw, inrichting, beheer, gebruik en onderhoud van ziekenhuizen en zorginstellingen;
  • public health: kennis en diensten voor systemen, toegang, financiering en beleid in de zorg en consultancy & advisering voor het optimaliseren van de gezondheidszorg;
  • overig: kennis, producten en diensten voor andere subsectoren binnen de Life Sciences & Health-sector.

Programma

Deze unieke missie biedt u een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met zakenpartners en relevante zorgpartijen in Indonesië. U kunt uw ervaringen delen met Nederlandse ondernemers binnen de delegatie en ter plaatse.

Het programma omvat de volgende onderdelen, zoals, collectieve bezoeken aan en meetings met private en publieke stakeholders in de zorg waaronder (universitaire) ziekenhuizen, overheids- en overige relevante instanties, B2B/Rondetafelgesprekken, seminar(s), briefings, netwerkevenement(en) en -diners.

Bekijk het voorlopige programma.

World of Health Care

Op 27 september komen in het kader van het Health-Holland Visitors Programme 2018 verschillende high-level delegaties naar Nederland voor de World of Health Care in Rotterdam. Ook Indonesië is hier vertegenwoordigd. Dit evenement is een uitgelezen kans om alvast kennis te maken met de Indonesische gezondheidssector.

Registratie & Kosten

Voor meer informatie over de aanmelding en bijbehorende kosten klik hier. U kunt zich tot en met 8 oktober 2018 aanmelden.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze missie in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Nederlandse ambassade in Jakarta, en de Task Force Health Care.