*This meeting is in Dutch | Nederland heeft een zeer intensieve relatie met het naastgelegen Verenigd Koninkrijk. Brexit heeft dus gevolgen, ook voor de zorgsector.  Denk daarbij bijvoorbeeld aan de leveringszekerheid van medische producten, zorgrekeningen van Britse patiënten en toegang voor zorgprofessionals met Britse diploma’s.

Bent u werkzaam in de zorg? Of bij een overheidsinstelling, instantie of vereniging op het gebied van zorg? Kom dan naar de lunchbijeenkomst over Brexit en de zorgsector.

Date | 5 juli 2018, 11:30 – 13:45
Locatie | Ministerie van VWS

Hoe bereid u zich voor?

Minister Bruins van voor Medische Zorg en Sport opent de bijeenkomst. Daarna volgen een presentatie over de stand van zaken rondom Brexit en een interactieve sessie waarbij u nagaat hoe ‘Brexit-proof’ u bent. Ook is er aandacht voor een onderzoek naar de handelsstromen van medische producten met het VK. Daarnaast deelt een bedrijf hun succesverhaal; zo krijgt u voorbeelden van zaken waar u op kunt letten bij uw eigen voorbereidingen.

Kans op een cliff-edge Brexit

De Rijksoverheid is momenteel druk met de voorbereidingen voor de Brexit. De onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk zijn nog in volle gang. Zij werken hard werken om vóór Brexit (op 29 maart 2019) een terugtrekkingsakkoord te sluiten, inclusief een overgangsperiode. Maar de kans op een cliff-edge Brexit (dan is er geen akkoord, is er niks uit het verleden geregeld en vallen we terug op de basis internationale afspraken met alle barrières van dien) is nog steeds reëel. In elk toekomstscenario krijgt u te maken met veranderingen. Welke tips en tools we u daarvoor kunnen bieden, hoort u op de bijeenkomst.

Bijeenkomst

U doet er dus goed aan om bij uw voorbereidingen rekening te houden met alle scenario’s, inclusief een cliff-edge Brexit.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nodigt u uit voor een Brexit-lunchbijeenkomst, op 5 juli 2018 van 11.45 uur (inloop 11.30 uur) tot 13.45 uur op het ministerie van VWS, Parnassusplein 5 in Den Haag.

Heeft u interesse? Meld u aan door een e-mail te sturen naar:

Loukie van Lennep
Ministerie van VWS
E: hl.v.lennep@minvws.nl

LET OP! Het aantal plaatsen is beperkt.

Heeft u vragen over de inhoud van het programma, neem dan contact op met:

Taoufik Abou
Ministerie van VWS
E: t.abou@minvws.nl