*This newsitem is in Dutch | Hoe kunnen wij de zorg beter en kostenefficiënter maken? Hoe kunnen digitalisering en eHealth hier een rol in spelen? En wat kan een bijdrage van een grensoverschrijdende samenwerking zijn en waar liggen de kansen? Deze en andere vragen worden op 5 september 2018 beantwoordt. De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) organiseert dan de Duits-Nederlandse gezondheidsconferentie in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht.

Duits-Nederlandse gezondheidsconferentie

Deze Engelstalige conferentie is onderdeel van de Duits-Nederlandse gezondheidsweek, die plaatsvindt van 4 tot en met 7 september 2018. In het kader van deze week reist een Duitse handelsdelegatie uit de medische sector naar Nederland. Bedrijven hebben onder andere de mogelijkheid om exclusieve matchmakingsgesprekken met elkaar te voeren. Geïnteresseerden kunnen zich nu nog via www.dnhk.org/health voor de matchmaking en voor de conferentie aanmelden.

De bijeenkomst is een ontmoetingsplaats voor gezondheidsexperts, inkopers en toonaangevende leveranciers uit beide landen. Aan bod komen onder meer het inkoopbeleid van ziekenhuizen aan weerszijden van de grens, distributiekanalen en nieuwe technologieën. Tevens wordt ingegaan op digitalisering en eHealth: afgevaardigden van de ZVEI-branchevereniging voor elektromedische techniek en ‘Innovation Health Partners’ vertellen wat er momenteel in Duitsland speelt en waar de kansen voor samenwerking liggen.

“Het Nederlandse gezondheidssysteem geldt als een van de meest efficiënte en vooruitstrevende ter wereld. Desondanks blijven de uitgaven elk jaar stijgen en wordt er in het jaar 2018 4,3 miljard meer aan de zorg uitgegeven dan in 2017. Bedrijven in de gezondheidszorg worden in Duitsland en Nederland met vergelijkbare uitdagingen geconfronteerd”, zegt Alexandra Sierra van de DNHK. Kostenefficiëntie en een tekort aan geschoolde arbeidskrachten spelen in beide landen een belangrijke rol. Vooral de steeds betere technische ondersteuning kan een bijdrage leveren aan de lastenverlichting van het personeel. Trends en uitdagingen uit beide landen zijn daarom ook onderwerp van de Duits-Nederlandse Gezondheidsconferentie.

Nederlandse bedrijven en medische instellingen kunnen nu voor donderdag en vrijdag 6 en 7 september individuele afspraken inplannen met de Duitse deelnemers van de handelsdelegatie. De Duitse producenten zijn divers en onder andere gespecialiseerd in IT-werkstations, mobiele applicaties voor oogheelkunde, producten voor slaapgeneeskunde, biomedische apparatuur en rookafzuiging.

Het programma wordt georganiseerd door de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) in opdracht van het Duitse ministerie van Economische Zaken en Energie (BMWi).

Informatie en aanmelding

Julia Varenkamp: tel. 070 3114 118, e-mail: j.varenkamp@dnhk.org

Wanneer
5 september 2018, 9:30 – 17:00 uur

Waar
St. Antonius Ziekenhuis Utrecht
Auditorium
Soestwetering 1
3543 AZ Utrecht

Kosten
Deelname aan dit evenement is gratis.

Voertaal
Engels

Website

www.dnhk.org/health